Autoalan toimija! Älä tee turhaa duunia, niin säästät aikaa ja rahaa.

Autoja tehdään monenlaisia. Ja sitten niistä tehdään vielä monenlaisia versioita monissa eri tehtaissa ja eri aikoina. Sama vuosimallikaan ei lopulta millään tasolla takaa, että osat ovat alkuvuoden ja loppuvuoden autoissa samoja. Lopputuloksena on, että saman merkkiset ja malliset autot voivat koostua hyvinkin erilaisista palikoista.

Tästä voi hyvinkin helposti päätellä, että esimerkiksi korjaamoille ei ole kovin helppo homma tietää mikä osa pitäisi milloinkin tilata sinne tuotuun autoon. No, tämän ratkaisemiseksi voi tietysti tilailla kaikenlaista ja kokeilla sitten mikä sopii. Tai sitten voisi hyödyntää kaikkea olemassa olevaa tietoa ja tehdä asiat kerralla oikein.

Tietoa maailmasta nykyään löytyy. Sen hakeminen ja jalostaminen omaan tarpeeseen on se juttu. Ei ole mukavaa huomata, että omassa käytössä oli ”old” tai ”fake” news. Varaosien etsimiseen on olemassa useita valmiita ratkaisuja, mutta tuottavatko ne riittävän hyvää tietoa oman toiminnan tueksi? Olisiko tätä kenties mahdollista tehostaa? Me uskomme, että suurimmalle osalle alan toimijoista Suomessa vastaus on kyllä.

Perustamme tämän väitteen globaaliin osaamiseemme ja näkemykseemme. Kustomoidut tiedonhakuratkaisut voivat esimerkiksi juuri huoltamopuolella tehostaa toimintaa huomattavasti. Olemme Euroopassa ja Skandinaviassa rakentaneet lukuisia ratkaisuja, joissa tietoa jalostamalla on voitu nostaa korjaamoiden varaosatarkkuutta huomattavasti. Tällä on saatu tuntuvia säästöjä aikaiseksi, kun osien palautuksista on päästy eroon, huoltoajat lyhentyneet ja varastonhallinta tehostunut.

Varasosatarkkuuden parantaminen on kuitenkin vain yksi esimerkki prosesseista, joita relevantin tiedon hyödyntäminen auttaa. Asiaa voi tarkastella myös laajemmasta perspektiivistä. Voisiko oikean tiedon avulla saavuttaa muitakin liiketoiminnallisia hyötyjä? Olisiko olemassa joitain tulevaisuuden ratkaisuja, jolla voisi saavuttaa kilpailuetua huomenna?

Meillä on autoalalla useita tiedon hyödyntämiseen liittyviä konsepteja sekä valmiita ratkaisuja, joista emme viitsi huudella ääneen. Ota yhteyttä ja jutellaan näistä lisää ihan kahden kesken.

yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.